dinsdag, 19 september 2017 07:38

Historie Werf Gusto in een app

Schiedam - Maar liefst 1.600 foto's uit de geschiedenis van Werf Gusto uit Schiedam van 1905 tot en met 1978 zijn nu interactief te bekijken in een app.

De in Schiedam opgezette en in 1905 geopende scheepswerf Werf Gusto ontwikkelde zich in de jaren na 1930 met ups & downs tot absolute smaakmaker binnen de specialistische scheepsbouw. Werf Gusto brak telkens weer records met op maat gemaakte baggermaterialen, bruggenbouw, staalconstructies, hoogovens, drijvende kranen, speciale bokken en schepen binnen Nederland en ver daarbuiten. Eind 50-er begin 60-er jaren van de vorige eeuw begon de werf Offshore projecten te bouwen, zoals zelfheffende booreilanden voor grote oliemaatschappijen. De vondst van aardolie in de Noordzee en de stijgende vraag daardoor naar Offshore producten speelde Werf Gusto in de kaart.

De interactieve App van 'Werf Gusto' is beschikbaar in 'Google Play' voor gebruikers van een Android Smartphone, of een Android tablet en voor iPhone- en iPad-gebruikers in de 'Appstore'. De App 'Werf Gusto' is gratis te downloaden.

U krijgt na installatie meteen de beschikking over ong. 1600 foto's die in de loop der tijd zijn ingevoerd in de database van Facebook. Een pluspunt is eveneens, dat als u de foto's wilt bekijken u er ook de originele tekst bij krijgt te zien, zoals destijds ingevoerd bij de foto.

Voor nog meer foto's bent u uiteraard welkom op de drie websites, die de Stichting in beheer heeft. Het grootste aanbod van foto's is te vinden op de website werf-gusto.com.

Buiten dat biedt de App 'Werf Gusto' nog veel meer verrassende toepassingsmogelijkheden. 

De App 'Werf Gusto' wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste plaatsingen op de drie websites van de Stichting Erfgoed Werf Gusto, waarvan de meest uitgebreide http://werf-gusto.com is.  

Historie Werf Gusto in een app

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws