dinsdag, 30 september 2014 10:50

Historische Vereninging start weer met KUS cursus

KUS staat in dat geval niet voor zoen maar voor Ken Uw Stad... Donderdag 30 oktober 2014 start een nieuwe cursusronde.

Dertien boeiende voordrachten en twee stadswandelingen. Verhalen en beelden van deskundige inleiders over allerlei onderwerpen, zoals archeologische vondsten, vroege geschiedenis van de stad Schiedam, moord en brand, (bijzondere) inwoners van Schiedam, stedelijke ontwikkeling, handel en nijverheid, cultuur en vermaak, onderwijs, sport en spel, sociale zaken, Liduina, gezondheidszorg en kunst in Schiedam. Kortom, over van alles wat mensen in Schiedam door de tijd heen bezig hield en veelal nog steeds bezig houdt.

De cursus is bestemd voor iedereen die nog meer over de historie van de stad Schiedam wil weten, maar ook voor nieuwe inwoners van Schiedam, die hun stad op deze manier willen leren kennen.

Plaats: gebouw De Wilgenburg, Land van Ris 6, achter de Liduina-basiliek.
Tijd: Vanaf donderdag 30 oktober zijn er 13 inleidingen op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. De 2 stadswandelingen zijn op zaterdagochtend.

Meer informatie nodig? Bel Reinard Maarleveld (06 255 14 259) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws