donderdag, 11 juni 2015 09:47

Hockeyverenigingen Asvion en Spirit akkoord met verhuizing

De Schiedamse hockeyverenigingen Asvion en Spirit gaan samen verder als Hockey Combinatie Schiedam en verhuizen in seizoen 2016 naar een nieuw hockeycomplex op Sportpark Harga. In navolging van de besturen van beide clubs is woensdagavond jl. ook een ruime meerderheid van de leden akkoord gegaan met de voorgenomen plannen. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport) spreekt van een historisch moment: "Er ligt een fraaie toekomst voor HC Schiedam in het verschiet."

In het kader van het programma Schiedam in Beweging heeft de gemeente Schiedam de afgelopen maanden intensief en constructief overleg gevoerd met de hockeybestuurders van Asvion en Spirit. Zowel Asvion-voorzitter Patricia Bokx als Spirit-voorzitter René van der Klink tonen zich verheugd over het vertrouwen in de plannen dat de leden nu hebben uitgesproken. "Onze leden kiezen hiermee voor de toekomst. Er is dadelijk een maatschappelijk betrokken en vitale vereniging op een prachtig complex."

Het nieuwe hockeycomplex op Harga wordt gerealiseerd tussen rijksweg A4, de Hargalaan en Olympiaweg. Er komen zes velden, waarvan drie watervelden, een mini-veld en een clubhuis. De oplevering is in augustus 2016. HC Schiedam telt bij aanvang circa 1.350 leden en de verwachting is dat dit aantal leden de komende jaren verder zal groeien. Vooruitlopend op de fusie worden de jongenslijnen van Asvion en Spirit komend seizoen samengevoegd.

De beide besturen gaan de komende maanden om de fusie daadwerkelijk vorm te geven en samen met de gemeente en externe partijen het nieuwe complex in Harga te realiseren. De verenigingen hebben een actieve inbreng bij de realisatie van het ontwerp. De gemeente Schiedam is blij met het enthousiasme van de hockeyverenigingen over de plannen. Wethouder Nathalie Gouweleeuw verwacht dat deze vitale vereniging op een nieuw complex de hockeysport in Schiedam in sportief en maatschappelijk opzicht stevig op de kaart zal weten te zetten.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws