maandag, 15 december 2014 09:21

Hoe wordt een tentoonstelling in een museum georganiseerd?

Nieuwsgierig wat er komt kijken bij het organiseren van een tentoonstelling in een museum? Conservator Roelie Zijlstra van het Stedelijk Museum Schiedam geeft een bijzonder kijkje achter de schermen op donderdag 18 december vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.

Want staat u er wel eens bij stil wat er allemaal nodig is om een tentoonstelling te organiseren? Is ieder kunstwerk beschikbaar? Welke afspraken worden er gemaakt met een kunstenaar? Hoe wordt het transport geregeld? Hoe gaat het verzekeren in zijn werk? En wie zorgt ervoor dat alles aan de muur hangt? Na deze avond zult u heel anders tegen de tentoonstelling Ik Hou van Holland aankijken.

Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1 en bij het Stedelijk Museum Schiedam. Op de avond zelf is er ook verkoop van toegangskaartjes. Als u zeker wilt zijn van een plek, kunt u zich aanmelden via 010 714 63 30 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws