maandag, 06 maart 2017 14:53

Hond te leen

nieuwe stadsblad Schiedam - Sinds afgelopen zomer is buurhondje.nl live. Hier worden hondeneigenaren gekoppeld aan hondenliefhebbers uit de buurt. Twee vliegen in een klap, want de eigenaar kan met een gerust hart een dag werken of een weekendje weg, terwijl een liefhebber het plezier van een viervoeter kan ervaren zonder er altijd voor te hoeven zorgen. .

Buurhondje is opgericht door Lyte, een studente uit Amsterdam, die graag af en toe met een hond op pad gaat maar zelf (nog) geen hond kan aanschaffen. Aan de andere kant zag zij dat hondeneigenaren soms niet de aandacht aan hun hond kunnen geven die ze zouden willen, bijvoorbeeld door werk of gezin.

Buurhondje.nl is meer dan een uitlaatservice, benadrukt Lyte. ''Een uitlaatservice laat vaak veel honden tegelijk uit en brengt de hond terug zodra het uur erop zit. Mijn hondenmaatjes geven persoonlijke aandacht en brengen tijd met de hond door puur omdat zij van honden houden. Veel maatjes hebben vroeger zelf een hond gehad maar kunnen nu niet voltijds voor een hond zorgen. Denk aan expats, senioren, studenten en gezinnen met kinderen. Het 'delen' van een hond zou zowel voor hen als de eigenaar een uitkomst zijn.''

Hondeneigenaren én hondenmaatjes uit Schiedam kunnen zich aanmelden op www.buurhondje.nl. Een profiel is snel gemaakt. Daar kunnen leden hun locatie invullen zodat matches worden gevonden in hun eigen buurt.
Hond te leen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws