dinsdag, 21 oktober 2014 13:59

Hoog water in de regio

De door het KNMI verwachte storm die vanaf dinsdagmiddag 21 oktober 2014 over Nederland trekt, zal zorgen voor verhoogde waterstanden langs de kust en op de Nieuwe Waterweg.

Schiedam

In Schiedam worden het Hoofdplein en de Voorhavenkade afgesloten voor verkeer, omdat deze mogelijk onder water komen te staan. Ook parkeren is hier tijdelijk niet mogelijk. Ter plaatse zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Vlaardingen

In Vlaardingen wordt in de nacht van dinsdag op woensdag 22 oktober om 03.30 uur hoog water verwacht. We verwachten dan 2.60 meter +NAP. De buitendijkse gebieden komen (deels) onder water te staan. Er geldt daar een algeheel parkeer- en rijverbod.

Wat kunt u zelf doen?
Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders.

Rotterdam

In Rotterdam worden problemen verwacht op de Oosterkade, Willemsbrug, Oude Haven, Schaardijk, Plantagelaan, Nassaukade, Zuiddiepje, Boterdiep en Hoendiep, Feyenoordkade en de Jalonstraat in Rotterdam. Daarnaast ook op de Oostelijke Haven van het Eiland van Brienenoord.

Veilgheidsregio

De website van de Veiligheidsregio Rijnmondveilig houdt u op de hoogte: http://www.veiligheidsregio-rr.nl/actueel/nieuws/@38587/stormachtig-weer/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed, net als overigens de betrokken gemeentes.

 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws