dinsdag, 31 maart 2015 10:16

Hoog water verwacht in Vlaardingen

In Vlaardingen wordt op dinsdag 31 maart om 14:35 uur en op 1 april om 03:10 uur door de west- tot noordwestenwind een verhoogde waterstand verwacht. We verwachten dan 2,15 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil) (fase 2).

Wat doet de gemeente?

Naar verwachting worden dinsdagmiddag tussen circa 13:00 uur en 17:00 uur diverse rijwegen in het buitendijks gebied afgesloten. De Westhavenkade, Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde (Schiereiland) komen onder water te staan. Ook een deel van de Maasboulevard en de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde worden tijdelijk afgesloten. Komende nacht (1 april) worden dezelfde rijwegen afgesloten tussen ca. 01:30 uur en 05:30 uur.

De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen hun voertuig parkeren in de gebieden waar hoog water verwacht wordt. De gemeente informeert bewoners en bedrijven in het betreffende gebied. Via www.vlaardingen.nl, www.facebook.com/gemeentevlaardingen, www.twitter.com/volgvlaardingen houdt de gemeente inwoners van Vlaardingen en Vlaardingse bedrijven op de hoogte van het hoge water.

Wat kunt u zelf doen?

Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoogwater wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Als het gebied is afgezet, heeft u geen toegang meer tot uw auto. Auto's die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws