donderdag, 24 maart 2016 10:07

Hoogleraar Eveline Crone op Lyceum Schravenlant

nieuwe stadsblad

Op dinsdagavond 22 maart was hoogleraar ontwikkelingspsychologie Eveline Crone (Universiteit Leiden) even terug in Schiedam, de stad waar zij opgroeide.

Crone, bij veel mensen bekend door haar bestseller Het puberende brein, gaf op Lyceum Schravenlant een lezing over de puberteit, die fascinerende fase in de ontwikkeling van kind tot volwassene.

Wie herkent het niet? Pubers die te laat uit bed komen, die zich niet aan een planning houden of die onverantwoord veel risico nemen. Alhoewel ze altijd verantwoordelijk zijn voor hun eigen handelen, is het de laatste jaren door hersenonderzoek duidelijk geworden dat dit komt doordat de prefrontale cortex pas klaar is tegen het vijfentwintigste levensjaar... of zelfs nog later!

Ouders en personeel kregen ook uitgelegd wat er in de hersenen gebeurt als er sprake is van pesten of sociale uitsluiting. Als je langdurig geen vrienden hebt, kan dat zelfs blijvende schade veroorzaken.

De aanwezigen hadden na de bijzondere lezing van Crone genoeg om over na te praten. De informatie zal door menigeen ook worden teruggelezen, want boekhandel Post Scriptum was ook aanwezig en heeft een behoorlijk aantal exemplaren van Crone's bestseller verkocht.

Hoogleraar Eveline Crone op Lyceum Schravenlant

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws