dinsdag, 31 maart 2015 09:25

Hoogwateralarmering van kracht

In verband met de (verwachte) weersomstandigheden is de hoogwaterregeling Maassluis in werking. Er wordt dindagsmidag omstreeks 14.14 uur een waterstand van 2.20 meter boven NAP verwacht. Dit is een schatting.

Verwachte gevolgen

Het water komt op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal.

Wat doet de gemeente?

De gemeente plaatst afzettingen om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren.
Via het SMS­systeem informeert de gemeente de contactpersoon van de bewoners van 't Hoofd en bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wilt u ook worden geinformeerd bij hoogwater, stuur dan een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Wat kunt u zelf doen?

Parkeer uw voertuig niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade langs de waterkant.
Het voorspellen van een verhoogde waterstand is van een aantal factoren afhankelijk; de windrichting, windsnelheid, de baan, grootte en diepte van de depressie, eventuele grote waterafvoer van de bovenloopse rivieren en de stand van de maan. De gemeente krijgt de gegevens door van het team Stormvloedwaarschuwingen van Rijkswaterstaat.

Koning Willem-Alexanderboulevard

Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws