dinsdag, 09 februari 2016 19:23

Hotel in monumentaal grachtenpand aan de Lange Haven

nieuwe stadsblad

Ze runt sinds 2006 een boutique hotel in Den Haag en zocht via Funda een woonhuis. Het Arcadepand aan de Lange Haven bleek te groot om in te wonen maar wel zeer geschikt om er een trendy hotel in te vestigen. Corina Waaijer ziet Schiedam wel zitten en kijkt uit naar de opening van haar intieme hotel aan de gracht.

Alle vergunningen moeten nog vergeven worden, maar Corina Waaijer ziet Schiedam en hotel ‘Arcade’ al helemaal voor zich. Een opgeknapt monumentaal grachtenpand van 900 vierkante meter aan de ‘gouden bocht’ recht tegenover de Havenkerk. Er komt geen reclame op de gevel, maar hooguit een stijlvolle banier voor de deur. ‘‘Een kleinschalig hotel met wit (blank) interieur dat intimiteit uitstraalt en geen standaardkamer van een hotelconcern.’’

Mozaic

De 40-jarige onderneemster heeft ervaring met haar succesvolle hotel Mozaic in de Archipelbuurt van Den Haag. Een trendy boutique hotel, dat ze ook in Schiedam wil beginnen voor gasten die graag verblijven in een persoonlijk en redelijk klein hotel. ‘‘Een boutique hotel zit tussen een Bed en Breakfast en een grote keten in. De kamers zijn persoonlijk en elke kamer is anders ingericht - zonder restaurant, hal of vergaderruimte - waar de gast zich snel thuis voelt.’’
Het monumentale pand aan de Lange Haven 71 was ooit theater en feestzaal, maar een behoorlijke puinhoop en wordt nu geschikt gemaakt als hotel met 17 kamers. ‘‘We zijn toe aan een nieuwe stap,’’ vertelt de enthousiaste hotelier die staat te popelen om het pand op te knappen.

Kleine lift

Het pand wordt helemaal verbouwd, net als ze eerder liet doen met het monumentale hotel in Den Haag met hulp van architect Camiel Berns. Het drie etages hoge pand krijgt een kleine lift en 17 kamers. Het hotel mikt op klanten als managers en werknemers in de offshore-industrie die in de haven werken. Daarnaast denkt Corina Waaijer aan toeristen die Schiedam ontdekken vanuit een sfeervol hotel met kamers rond de 100 euro per nacht.

Horeca

Voordat zij hotelier werd, heeft ze bij multinationals als Microsoft gewerkt, maar haar hart gaat uit naar de horeca, vertelt ze enthousiast. Als alle vergunningen rond zijn, verwacht zij na een verbouwing volgend jaar open te gaan. Een grote klus want alles in het pand is verkrot, zoals het dak, de kozijnen en het interieur. Wel gaat zij de gevonden grote deuren naar de zaal terugplaatsen. Alles in stijl en dus geen neonreclame op de gevel maar hoogstens een stijlvolle banier. Voor parkeerruimte wordt gezorgd, door plekken te huren in de garage onder flatgebouw Het Nieuwe Werck aan de Westvest.
Pand Arcade is gebouwd rond 1890 als clubgebouw voor de Rooms Katholieke Volksbond die daar feesten, toneel en politieke bijeenkomsten hield. Tot aan eind jaren 60 was het de plek van de Katholieke Instuif met optredens van Dave Berry en zelfs Fleetwood Mac en Golden Earrings traden er ooit op via Martin Green.

Hotel in monumentaal grachtenpand aan de Lange Haven

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws