vrijdag, 22 juli 2016 15:52

Hugo Boogaard is nieuwe directeur De Schiedamse Molens

nieuwe stadsblad

Schiedam - Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan erfgoedstichting De Schiedamse Molens gaat Jan Klitsie met pensioen. Per 1 augustus 2016 wordt hij opgevolgd door architect/galeriehouder Hugo Boogaard.

Jan Klitsie: "Toen ik in 2008 begon, zocht men iemand met bouwervaring om de herbouw van molen De Kameel in goede banen te leiden. Dit was een mooie uitdaging die ik met veel plezier ben aangegaan. Omdat molen De Kameel goed zichtbaar is voor bezoekers die de stad binnenkomen vanuit het treinstation en de snelweg, kan Schiedam zichzelf nu nog beter presenteren als molenstad."

Poldermolen

Klitsie was ook verantwoordelijk voor de restauratie van de Babbersmolen. "De restauratie van de Babbersmolen heeft de stad weer een poldermolen opgeleverd die ook nog te bezichtigen is door het publiek."

Restauraties

Na deze grote bouwprojecten valt er nog genoeg te doen voor de nieuwe directeur Hugo Boogaard. Op dit moment krijgen de oude brandersmolens één voor één een ingrijpende restauratie. Molen De Vrijheid is bijna klaar en volgend jaar wordt Museummolen De Nieuwe Palmboom onder handen genomen. Ook start in september de bouw van een nieuwe beheerderswoning bij de Babbersmolen.

Veelzijdige club

Over verdere toekomstplannen vertelt Hugo Boogaard: "De Schiedamse Molens is een veelzijdige club met, naast monumentenbeheer, ook nog een ambachtelijk maalbedrijf, een molenwinkel en de ontwikkeling van watereducatie bij de Babbersmolen. Ik wil vooral de Schiedammers zoveel mogelijk betrekken bij de zeven molens die de stichting onder haar hoede heeft."

Receptie

Donderdag 25 augustus 2016 is er vanaf 16.00 uur in restaurant De Noordmolen een receptie. Hier neemt Jan Klitsie afscheid en kan kennisgemaakt worden met Hugo Boogaard.

Hugo Boogaard is nieuwe directeur De Schiedamse Molens

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws