donderdag, 20 oktober 2016 12:00

Huisartsen furieus op ziekenhuis

Schiedam - De Huisartsenkring Westland Schieland Delfland en Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord zijn furieus op de raad van bestuur van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland over de tijdelijke nachtelijke sluiting van de Spoed Eisende Hulp (SEH) in het Vlieland Ziekenhuis.

Ze stuurden zojuist een persbericht: 'De Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft ons gisteren voor het eerst op de hoogte gesteld van hun beslissing om per 1 november 2016 de SEH, locatie Vlietland, van 21.00 uur – 08.00 uur te sluiten. Wij zijn door dit bericht volledig overvallen. Inmiddels is er door het SFGV een persbericht uitgegaan waarin de indruk wordt gewekt dat er overleg is geweest en dat er al afstemming heeft plaatsgevonden om deze noodmaatregel door de huisartsen te laten opvangen.

Dit is echter geenszins het geval. Er is geen enkele afspraak hierover gemaakt. De huisartsen zien zich genoodzaakt door deze wijze van samenwerken en communiceren al het bestuurlijk overleg over de organisatorische wijzigingen met het ziekenhuis volledig te staken vanwege ongewenste effecten op de patiëntenzorg. De huisartsen overwegen op de kortst mogelijke termijn een andere locatie in de regio te zoeken voor de huisartsenpost.

Huisartsenkring Westland Schieland Delfland en Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord

Huisartsen furieus op ziekenhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws