dinsdag, 08 november 2016 09:24

Huisartsen zien vertrek voorzitter RvB Franciscus Vlietland als stap in de goede richting

Schiedam - De huisartsen van de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord zien het vertrek van de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis als een stap in de goede richting.

'We hopen dat de verstoorde verhoudingen hersteld kunnen worden zodat we op basis van wederzijds vertrouwen en gelijkwaardigheid weer met elkaar in gesprek kunnen over de inhoud van de zorg.' schrijft woordvoerder Marjan Tenk aan PopUpTv.

Gisteren kondigde Roos van Erp, de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis plotseling haar vertrek aan. De Raad van Bestuur kreeg de laatste maanden enorm veel kritiek na de beslissing om de SEH in Schiedam 's nachts tijdelijk te sluiten. Ook dat de geboortezorg naar Rotterdam gaat viel -op z'n zachtst gezegd- niet goed bij huisartsen en politici in de regio. Vorige week nog vertelden de huisartsen voor de camera van PopUpTv dat ze het vertrouwen in deze Raad van Bestuur totaal verloren hadden.

In een persverklaring van het ziekenhuis wordt geschreven dat Roos van Erp is gestart 'op het moment van de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis en inmiddels is de transitie in bestuurlijk en organisatorisch opzicht tot één ziekenhuisorganisatie volbracht. De organisatie is daarmee klaar voor een volgende fase.'

Eerder schreven de huisartsen over de tijdelijke nachtelijke sluiting van Spoedeisende Hulp: 'In de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn bijna 250.000 mensen afhankelijk van een goede bereikbaarheid van de spoedeisende hulp. Die zijn de dupe van dit besluit, dat bovendien zonder consultatie van betrokken huisartsen is genomen en opvallend snel wordt doorgevoerd.'

Huisartsen zien vertrek voorzitter RvB Franciscus Vlietland als stap in de goede richting

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws