maandag, 28 september 2015 08:34

Ida Gerhardt dag en onthulling muurgedicht

De jaarlijkse bijeenkomst van het Ida Gerhardgenootschap vindt dit jaar op zaterdag 3 oktober plaats in Schiedam, de stad waar deze dichteres gedeeltelijk opgroeide.

In 1908, toen dichteres Ida Gerhardt drie jaar oud was, verhuisde het gezin Gerhardt vanuit Gorcum naar de Overschiesestraat 44 in Schiedam. Op de muur van dit pand, waar het gezin tot 1910 woonde, wordt een muurschildering aangebracht van het gedicht ‘het Egeltje’ die wethouder Houtkamp tijdens op deze zaterdag zal onthullen. Het muurgedicht is ontworpen door grafisch vormgever Skizzie.

Na deze onthulling van ‘het Egeltje’ is het mogelijk – om tegen een vergoeding – deel te nemen aan de najaarsbijeenkomst van het Ida Gerhardtgenootschap. De najaarsbijeenkomst start om 14.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs met voordrachten door Mieke Koenen en Nina Willems. Hierna wordt er gewandeld langs plekken in de stad die een rol speelden in het leven van de familie Gerhardt.

Deelname aan deze bijeenkomst met wandeling, inclusief 2 consumpties kost € 15,00. Bibliotheekleden en donateurs van het Ida Gerhardtgenootschap betalen € 12,50. Aanmelden kan via de Bibliotheek Schiedam. Bel 010 714 63 21, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ida Gerhardt dag en onthulling muurgedicht

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws