woensdag, 02 september 2015 08:40

Identiteitscrisis van de gevierde architect Halvard Solness

Het Nationale Toneel brengt woensdag 16 september, om 20.15 uur, de toneelvoorstelling Solness, van Henrik Ibsen, naar Theater aan de Schie. Over de Identiteitscrisis van de gevierde architect Halvard Solness, in regie van Theu Boermans, met in de hoofdrol Mark Rietman en Betty Schuurman. Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats om 19.15 uur. Toegang € 25,00.

In Solness offert een architect op het toppunt van zijn carrière, liefde, gezin en vriendschap op om het hoogste te bereiken. Heeft hij uiteindelijk de juiste keuzes gemaakt? Hij is vervreemd geraakt van zijn vrouw, na de tragische dood van hun kinderen. Dan staat plotseling de jonge Hilde voor de deur. Ze is mooi en mysterieus. Ze beweert dat Solness haar tien jaar geleden, toen ze nog een meisje was, het hoofd op hol heeft gebracht. Wat wil ze van hem? Komt ze verhaal halen? Wordt ze zijn redding? In ieder geval weet ze hem ervan te overtuigen nog eenmaal iets werkelijks groots te bouwen.

Henrik Ibsen
In 1892 is de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen 64 jaar oud en op de top van zijn kunnen. Dan ontmoet hij, op vakantie in de bergen de achttienjarige Weense studente Emilie Bardach, met wie hij een korte, heftige relatie heeft. Niet lang daarna verschijnt Ibsens Bouwmeester Solness, een toneelstuk waarin hij net zo goed de sluimerende identiteitscrisis van hemzelf als die van de gevierde architect Halvard Solness ontleedt.

Regie en cast
Artistiek directeur Theu Boermans regisseerde eerder bij het Nationale Toneel onder andere de toneelvoorstelling Midzomernachtdroom. Bij het grote publiek werd Boermans bekend door zijn regie voor de musical Soldaat van Oranje en het toneelstuk ANNE. Gasten zien in Solness onder andere Mark Rietman en Betty Schuurman in de hoofdrol.

Inleiding
Om een zo compleet mogelijk beeld te creëren van deze voorstelling is het mogelijk voorafgaand aan de voorstelling een inleiding bij te wonen. Het is leuk, interessant en leerzaam. De inleiding begint om 19.15 uur, toegang tot de inleiding is € 3,00.

Openingstijden bespreekbureau
Kaarten reserveren voor deze voorstelling kan via het bespreekbureau, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.

Identiteitscrisis van de gevierde architect Halvard Solness

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws