Ik heb altijd honger gevoeld naar kennis
donderdag, 29 oktober 2015 23:30

Ik heb altijd honger gevoeld naar kennis

Linzensoep met hachee en verhalen van Arzu Ҫatakli
Geboren in Zonguldak, een havenstad aan de Zwarte Zee, trokken de ouders van Arzu Ҫatakli in de jaren zeventig als gastarbeiders naar Nederland. Arzu werd als vierde kind in het gezin geboren en vertelt vrijdag 6 november in De keuken van Vlaardingen hoe zij al jong begreep dat kennis onafhankelijk maakt én je in staat stelt iets voor een ander te betekenen.

Als vrijwilliger voor Serious Ambtenaar in 2013 ontdekte Arzu (Vlaardingen, 1977) hoe haar motivatie om kennis en ervaring in te zetten voor een groter doel, voortkwam uit haar eigen geschiedenis. De keuken van Vlaardingen ziet zij als een podium om te vertellen over haar ontwikkeling, bezieling en veerkracht. ‘Ik zou het mooi vinden als mijn verhaal wordt herkend door de gasten aan tafel, dat het inspireert om het goede te doen. Actie om iets te doen of te laten begint met inspiratie.’

Luisteren en mee-eten

De keuken van Vlaardingen laat zien met wie wij wonen en werken in onze stad en portretteert uiteenlopende stadsbewoners. Elke eerste vrijdag van de maand kan iedereen aanschuiven, mee-eten en luisteren naar inspirerende stadsgenoten. Naar hoe de hoofdgast de persoon is geworden die hij of zij nu is. Zo vertelt Arzu hoe de middelbare schooltijd voor haar een kantelpunt vormde: “Op de mavo zei een van mijn docenten: ‘Arzu, als jij gewoon je best doet, dan kun je gemakkelijk naar de meao.’ Zijn woorden deden mij geloven in mijzelf.”

Samenwerkingspartner

Nieuw dit seizoen is de samenwerking met Vele Vlaardingers Een Huis, een stichting die zich inzet mensen uit verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Jennifer Timmer, sociaal cultureel werker bij VVEH: ‘We ontdekten de raakvlakken met De keuken van Vlaardingen en organiseren nu samen de jaarlijkse Dag van de Dialoog. Met De keuken bij KADE40 op vrijdag 6 november a.s. geven we het startschot voor een mooie week ontmoetingen met mensen waarmee je misschien niet zo snel aan tafel zit.’

Aan tafel

Zin in een gastvrije avond met mooie verhalen en nieuwe ontmoetingen? Reserveer dan een plek aan tafel bij De keuken van Vlaardingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kennis met Arzu Ҫatakli en andere stadsbewoners. Deelname is € 17,50 per persoon.

Foto: Paul Meijer (PMedia)

Ik heb altijd honger gevoeld naar kennis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws