dinsdag, 31 mei 2016 14:10

Iktoon Schiedam presenteert Schiedans op het Land van Belofte

Schiedam - Schiedam danst en hoe! De meest uiteenlopende dansgroepen delen op zaterdag 4 juni een middag lang hun passie voor dans op het Land van Belofte in het centrum van Schiedam. Tijdens het gratis outdoor evenement Schiedans kun je tussen 13 en 17 uur genieten van allerlei dansstijlen, uitgevoerd door meer dan 150 dansers van alle leeftijden. Heb je zelf de smaak te pakken gekregen? Een aantal groepen geeft aansluitend op hun optreden een miniworkshop. Bereid je voor op optredens van 010hiphop, Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen, Bennie's Business, Fitas do Guadiana, Dancemasters Gast, Danszee, Aldeia Capoeira en Linedance en countrygroep Schiedam.

Tijdens iktoon Schiedam tonen Schiedammers hun kunst in de maand juni tijdens diverse evenementen in de stad en in hun eigen huis. Dans, theater, muziek, beeldende kunst en meer! iktoon Schiedam is onderdeel van het themajaar Schiedammers maken.

Programma Schiedans zaterdag 4 juni:

Bennie’s Business ft. 010hiphop (13.00-13.30 uur)
Drummer Bennie Semil trakteert het publiek op stevige drumbeats en verzorgt hiermee de spetterende opening van Schiedans. De dansers van 010hiphop gaan los op de muziek met breakdance, hiphop en afrohouse. Jong en oud kunnen daarna zelf de vloer op tijdens een drumworkshop door Bennie.

Fitas do Guadiana (13.30-14.00 uur)
Volksdans en muziek waardoor je je voor even in Portugal waant. Met de originele klederdracht en het gevarieerde repertoire zorgt deze groep al sinds 1982 voor een traditionele maar sprankelde sfeer die ook de jongere generaties zeer aanspreekt. Je bent uitgenodigd om na afloop van het optreden mee te dansen. Vamos juntar - nos e dança! (doe mee en dans mee!)

DansZee (14.00-14.30 uur)
DansZee is een kleinschalige dansschool, met ruimte voor individuele aandacht. ‘Hoe meer dansende zielen, hoe meer vreugd’ is het motto van initiatiefnemer Anouschka Coumou. Dit wordt getoond tijdens de presentatie met diverse dansstijlen. Geniet van een sprankelende mix van kleuterdans, streetdance voor kinderen en moderne dans voor volwassenen.

Dancemasters Gast (14.30-15.00 uur)
Jonge dansparen van stijldansschool Gast maken de dansvloer onveilig met de chachacha, jive en salsa. Zij bewijzen met hun aanstekelijk enthousiasme dat je voor stijldansles bij deze dansschool aan het goede adres bent. Zelf zin gekregen om te dansen? Kom in beweging en doe mee met de aansluitende salsaworkshop!

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen (15.00-15.30 uur)
De selectieklas kinderen, de selectieklas youth en de dansers van de jazzmasterclass tonen hun beste dansmoves in strakke choreografieën. Onder het motto ‘why walk when you can dance?!’ wil de dansschool iedereen aan het dansen krijgen. En dat lukt, want naast kinderen en jongeren vinden ook 55plus dansers hun weg naar het podium!

010hiphop (15.30-16.00 uur)
‘hip hop, don’t stop’, dat geldt ook zeker voor Shirley en Patrick van 010hiphop en de leerlingen van de 010Allstars en Lentiz Life Breakdance. Hiphop newstyle en afrohouse zijn de stijlen die ze tonen tijdens Schiedans. Deze stoere B-boys & B-girls laten je versteld staan van hun talent en delen hun beste moves met jou.

Linedance en country groep Schiedam (16.00-16.30 uur)
Jeanne, Sandra, Claas, Tiny, Conny, Maria, Hetta en Marianne geven een demonstratie linedance op countrymuziek. De uiteenlopende leeftijden en de verschillende culturele achtergronden maakt deze groep bijzonder. Dat je nooit te oud bent om te linedancen, bewijst de leraar van 81 jaar die nog steeds enthousiast aan alle dansen meedoet!

Aldeia Capoeira (16.30-17.00 uur)
Capoeira is een Afro-Braziliaanse vechtkunst, maar wordt ook wel vecht-dans genoemd. De groep vormt een cirkel waarbinnen twee capoeiristas een combinatie van dans en acrobatiek laten zien. Daarbij speelt de groep opzwepende muziek. Aldeia Capoeira laat zien hoe op spectaculaire wijze, uithoudingsvermogen, creativiteit en flexibiliteit worden getraind.

Locatie: Land van Belofte, 3111 NW Schiedam

Iktoon Schiedam presenteert Schiedans op het Land van Belofte

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws