Illustere School start in Schiedam naar eeuwenoude voorbeelden
donderdag, 06 februari 2014 11:40

Illustere School start in Schiedam naar eeuwenoude voorbeelden

Historucus Han van der Horst, geschiedenisdocent Jan-Willem Verkaik, econoom Jan van der Meulen, filosofe Sietske Altink en kastelein Rob van Klaarwater starten met het geven van diepgaande cursussen in Schiedam. De 'Illustere School' gaat in maart van start. Op zondag 16 februari 2014 opent wethouder Mario Stam tijdens een openbare zitting de school in het pand Hoogstraat 85, het pand waar ook PopUpTv is gevestigd. De nieuwe instelling is bedoeld voor inwoners van het gehele Rijnmondgebied. Naar eigen zeggen biedt de school verdieping tussen al het getwitter.

De Illustere School van Schiedam is een privé initiatief. Ze biedt in de avonduren lezingenreeksen en cursussen aan op allerlei gebied. Zo verzorgt de historicus Han van der Horst vijf colleges over de Europese Identiteit en houdt de filosofe Sietske Altink lezingen over de prostitutieproblematiek in Nederland. De econoom Jan van der Meulen geeft de themacursus 'Economie is leuk voor iedereen´. Rob van Klaarwater verzorgt twee lezingen over 'Schiedam en jenever'.

De Illustere School is geïnspireerd door voorbeelden uit de Gouden Eeuw. Toen openden verschillende steden Illustere Scholen die officieel bedoeld waren als een soort extra vooropleiding tot de universiteit maar in de praktijk veel bezocht werden door mensen die hun kennis wilden verrijken door interessante lezingen bij te wonen.

Meer informatie op de website: www.Dis-Is.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws