maandag, 06 maart 2017 11:17

In gesprek over de toekomst van het Vlietland Ziekenhuis

Schiedam - Vrijdag 10 maart brengt Tweede Kamerlid van GroenLinks Linda Voortman een bezoek aan Schiedam. Schiedammers krijgen op diverse plekken de gelegenheid om in gesprek te gaan over zorg, welzijn of welke prangende politieke vraag u ook op de lippen brandt!

Om 10 uur vangt het programma aan met een bezoek aan de mobiele buurtpost “de Buren van Oost” in Schiedam Oost. Linda gaat daar in gesprek met bewoners van een wijk die niet alleen voor de nodige uitdagingen staat, maar ook bruist van de initiatieven!

Na de buurtpost gaat de stoet richting de Grote Markt. Daar staat schone lucht centraal: tegen een achtergrond van groen en vervuiling kunnen deelnemers op de foto met een tekstballon met hún oplossing voor luchtvervuiling. Natuurlijk is het ook hier mogelijk om Linda en andere GroenLinksers aan de tand te voelen over de plannen om Nederland te veranderen.

Bij de lunch in de Buurtvrouw in Schiedam west presenteert Theo Gootjes, bekend als illustrator voor het Vrije Volk, een tekening die symboliseert hoe mensen met een beperking en andere wijkbewoners bij de Buurtvrouw werken, leren, creatief zijn, lunches verzorgen en de buurt opfleuren.

Vlietland Ziekenhuis
Rond 13:30 arriveert de groep bij zorgcentrum Schiewaegh. Hier gaat Linda in gesprek met huisarts Marjan Tenk, verloskundige Betty Franken en diverse andere Schiedammers. Het gaat hier over de nachtsluiting van de spoedeisende hulp in het Vlietland Ziekenhuis, de aangekondigde stop van de geboortezorg en kindergeneeskunde en de (ouderen)zorg in het algemeen. Dit is een openbare gespreksbijeenkomst: iedereen die in discussie wil over de toekomst van de zorg is van harte welkom om mee te komen discussiëren!

Vrijmibo
Na afloop van de discussie zal GroenLinks weer te vinden zijn op de Grote Markt. Ook dan kunnen Schiedammers weer op de foto met hun oplossing voor schone lucht. Natuurlijk denken we ook aan de inwendige mens en doen we een van de etablissementen op de Grote Markt aan. Welke? Volg de posters van Jesse! GroenLinksers staan bekend om hun politieke discussies bij de borrel en GroenLinks gaat ook graag in discussie met Schiedam. Schuift dus vooral aan!
In gesprek over de toekomst van het Vlietland Ziekenhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws