zaterdag, 01 juli 2017 19:05

In onze regio niets mis met horeca

Schiedam - RTL Nieuws heeft een lijst gepubliceerd met 129 horecazaken in Nederland die tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht stonden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Elk van de 129 horecagelegenheden ontving in de genoemde periode minimaal 1 boete voor slechte hygiëne of voedselveiligheid blijkt uit inspectierapporten die RTL Nieuws ontvangen heeft.

De informatie van RTL is gebaseerd op dossiers die lopen tot uiterlijk augustus 2016. Daarna kan de situatie in een restaurant gewijzigd zijn.

De NVWA bezoekt regelmatig restaurants om ze te controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Als een inspecteur constateert dat iets tegen de regels is, kan hij een waarschuwing geven. Als de overtreding ernstiger is of als er niets is gebeurd naar aanleiding van een eerdere waarschuwing kan hij zelfs een boete uitschrijven. Een restaurant dat drie boetes krijgt binnen twee jaar, komt onder verscherpt toezicht. Die restaurants vind je terug in deze kaart.

Verscherpt toezicht betekent dat de NVWA vaker langskomt om te kijken. Als een horecazaak niet verbetert, kunnen de inspecteurs de zaak sluiten. Dat gebeurt ook als er sprake is van direct gevaar voor de volksgezondheid. Ook bij zo'n incident komt een restaurant onder verscherpt toezicht te staan.

Foto: still RTL Nieuws

In onze regio niets mis met horeca

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws