maandag, 16 maart 2015 11:33

In Schiedam planten kinderen bomen voor spelen in het bos

Woensdag 18 maart is het weer zover. Kinderen uit heel de stad vieren Nationale Boomfeestdag. Zij doen dat in het polderpark Kethel bij het Natuur en Milieu Educatief centrum (NME) Harre Wegh. Samen met wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken starten zij met planten van bomen voor 'spelen in het bos'.

Thema
Het landelijke thema van Boomfeestdag van dit jaar is 'Bomen & Water'. Het thema sluit aan bij de Waterschaps-verkiezingen. Daarbij is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven.

Volksstammenstrijd
Leerlingen van de basisscholen Kethel, De Klinker, De Violier en de Vlinder mogen op de Nationale Boomfeestdag als zogenaamde 'stam' hun eigen boom planten in de historische nederzetting en houden een volksstammenstrijd. Wethouders Alexander van Steenderen en Patricia van Aaken jureren de stampaal, volksnaam en volkslied op originaliteit, creativiteit, duurzaamheid, snelheid en afwerking.

Na het planten en de volksstammenstrijd wordt de leerlingen een outdoorprogramma Sport en Spel aangeboden door studenten van Outdoor Education van Lentiz Maasland.

Alle dagen boomfeestdag

Schiedams groen wordt niet alleen gevierd tijdens de boomfeestdag. Het hele jaar door vinden er werkzaamheden plaats om een gezond bomenbestand te realiseren. Zo is er afgelopen jaar extra aandacht besteed aan het snoeien, rooien, herplanten en aanplanten van jonge bomen.

Versterking van het bomenbestand is belangrijk vanwege de grote voordelen van stedelijk groen op de uitstraling van de stad en gezondheid van haar inwoners. Een behoorlijke opgave, want stadsbomen hebben vaak geen ideale groeiomstandigheden. Om de vitaliteit te verbeteren geven we steeds vaker bijvoeding in plantvakken en snoeien we frequenter, al dan niet met hulp van vrijwilligers uit de stad.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws