woensdag, 10 mei 2017 21:26

Ine lost parkeerprobleem Lange Haven perfect op

nieuwe stadsblad

Schiedam – Op de Lange Haven heeft bewoonster Ine Elderkamp-Balvers een geniale oplossing bedacht om vele honderden foutparkeerders een bekeuring te besparen. Het is bovendien een initiatief waardoor de sfeer op de Lange Haven nog verder verbetert.

Door Kor Kegel

Niet alleen de omwonenden vinden het een prachtige stunt. Ook automobilisten die een parkeerplek zoeken hebben er al baat bij gehad. Het initiatief van Ine Elderkamp-Balversbestaat er namelijk uit dat ze zware plantenbakken heeft gezet op een vak dat er ogenschijnlijk uitziet als parkeervak, maar het niet is.

Ontzettend veel autorijders gaan op de Lange Haven in de fout. Ze zien het bordje niet dat je alleen mag parkeren in de vakken met een P in het wegdek. Aangezien alle vakken er hetzelfde uitzien en evenveel ruimte hebben, denkt menig bestuurder dat de auto in elk vak mag staan. Maar zo is het dus niet. De gemeente Schiedam heeft op de onduidelijke situatie al veel commentaar gekregen.

Ine heeft als bewoonster van de Lange Haven de situatie met lede ogen aanschouwd, maar ze ´ontlede´ haar ogen en déédiets! Ze plaatste plantenbakken, zwaar opgevuld met potaarde, op de vakken waar geen P staat – en waar dus geen auto’s mogen staan. ,,Als iedere bewoner van de Lange Haven de ‘illegale’ vakken op die manier invult, krijgt niemand meer een bekeuring,’’ constateert Pieter Witte, die er regelmatig een parkeerplek zoekt.

Ine lost parkeerprobleem Lange Haven perfect op

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws