maandag, 04 mei 2015 12:27

Informatieavond over onderwijs en arbeidsmarkt

Op dit moment is er een tekort aan technische vakkrachten en er is een grote groep Schiedammers die moeite heeft de stap richting de arbeidsmarkt daadwerkelijk te zetten. Daarom heeft de gemeente Schiedam het thema onderwijs en arbeidsmarkt hoog op de agenda staan. We streven naar een optimaal vestigingsklimaat voor ondernemers om zo hun innovatiekracht te vergroten en hun concurrentiepositie te versterken. Het doel is daarnaast om de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen, om jongeren de kans te geven om zich optimaal te ontplooien en techniek te promoten.

Wij vertellen u graag meer over deze onderwerpen tijdens een informatieve bijeenkomst op donderdag 21 mei. U bent van harte uitgenodigd.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00-19.45 uur
Inleiding door wethouder Stam;
TechNetkringNWN, mevrouw Van der Marel en mevrouw Van Noord over het belang van een goed netwerk tussen het technisch bedrijfsleven en onderwijsinstellingen en de promotie van techniek;
Goflex, regiomanager dhr Rosenboom over het perspectief vanuit het bedrijfsleven;
Lentiz Life College, directeur dhr Lakens over de MBO entree opleiding en hoe we doelgroepen betrekken deel te nemen aan het onderwijs.

19.45-20.30 uur
Discussie verdeeld over 3 groepen:
Het belang van een goed vestigingsklimaat;
Relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt;
Hoe betrekken we de onderkant van de arbeidsmarkt.

Locatie:Goflex, opleidingsbedrijf in de techniek, Daniƫl Pichotstraat 11 in Schiedam (Vijfsluizen).

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws