woensdag, 08 maart 2017 18:47

Informatieavond over Rotterdam The Hague Airport

Schiedam - Er is geen draagvlak om de geluidsruimte van Rotterdam The Hague Airport groter te maken om de groei van het vliegveld te faciliteren. Dat is een van de conclusies uit het rapport van verkenner Joost Schrijnen.

Binnen de huidige vergunde geluidsruimte van Rotterdam The Hague Airport kan wel ruimte worden gevonden voor het aanvliegen van meer zakelijke bestemmingen. Dat kan door de helikoptervluchten van de luchthaven te verplaatsen naar een locatie die substantieel minder hinder veroorzaakt.

De komende periode wordt het resultaat van de verkenning besproken in de verschillende gemeenteraden en in Provinciale Staten. De provincie en drie betrokken gemeenten zullen rond de zomer daarvoor een gezamenlijk advies uitbrengen aan de staatssecretaris. De draagvlakverkenning van Schrijnen zal voor dat advies een belangrijke bouwsteen zijn. De staatssecretaris neemt naar verwachting in 2018 een besluit over de nieuwe geluidsvergunning voor RTHA.

Op donderdag 9 maart licht de heer Schrijnen zijn rapport in het Stadskantoor toe tijdens een informatieavond over Rotterdam The Hague Airport. Deze bijeenkomst is openbaar en begint om 20.00 uur. Meer informatie over deze bijeenkomst en het rapport vindt u hier.

Informatieavond over Rotterdam The Hague Airport

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws