vrijdag, 23 januari 2015 11:56

Informatieavond VvE Platform

Het VvE Platform Schiedam houdt op donderdag 29 januari een informatiebijeenkomst in Ontmoetingscentrum De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818. Bestuursleden en leden van technische commissies van Verenigingen van Eigenaren in Schiedam zijn hiervoor uitgenodigd. Het is de eerste bijeenkomst sinds de oprichting van het VvE Platform Schiedam in oktober 2014. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Schiedam en het Vrijwilligerscafé.

Er zijn circa 1600 Verenigingen van Eigenaren in Schiedam, waarmee de stad in de top tien staat van gemeenten in Nederland met de meeste VvE's. Hierbij kan het gaan om verenigingen met twee woningen tot verenigingen met tientallen appartementen. In Schiedam zijn veel kleinere VvE's die een slapend bestaan leiden. De gemeente juicht de start van het VvE Platform Schiedam daarom toe. "Een sterke belangenorganisatie zoals het VvE Platform Schiedam kan een bijdrage leveren aan het activeren van VvE's. Met actieve VvE's blijft de kwaliteit van het particuliere bezit in Schiedam op orde. Eigenaren kunnen zich ook veel geld besparen door samen te werken. Bovendien vaart de leefomgeving wel bij goed onderhouden woningen", aldus wethouder Alexander van Steenderen (Wonen).

Het initiatief voor het VvE Platform Schiedam is genomen door twee voorzitters van een VvE, Ger Hunnersen van De Nieuwe Harg en Bob Beijer van De Vaerten. Met het instellen van het platform willen zij kennis en ervaring uitwisselen en een netwerk opbouwen. Eerder hebben deze VvE-voorzitters een bijeenkomst georganiseerd in oktober vorig jaar, ook in samenwerking met de gemeente Schiedam en het Vrijwilligerscafé. Deze bijeenkomst was met een opkomst van circa 50 mensen een succes.

Het programma voor donderdag 29 januari omvat een aantal onderwerpen. Gasten zoals notaris Jeroen Krabbendam, advocaat Joop Hardam en René Jansen geven bijvoorbeeld een toelichting over splitsingsaktes, juridische bijstand en incassoprocedures. Projectcoördinator Ruud van Workum praat over de vernieuwde aanpak van het Servicepunt Woningverbetering dat zich meer gaat richten op het geven van eerste hulp bij onderhoud door VvE's.

Deelname is gratis, inclusief een kop koffie/thee en een drankje na afloop. Aanvang is 20.00 uur.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws