maandag, 26 september 2016 09:25

Informatiebijeenkomst hoofdpijn - migraine en clusterhoofdpijn

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten op donderdag 13 oktober van 19.00 tot 21.30 uur een interessante informatiebijeenkomst over hoofdpijn.

Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de behandelmogelijkheden van migraine en clusterhoofdpijn besproken. De bijeenkomst vindt plaats in Franciscus Vlietland in Schiedam en is gratis te bezoeken.

‘Migraine is toch gewoon hoofdpijn? Daar heeft iedereen wel eens last van.’ Voor veel migrainepatiënten zijn dit soort uitspraken vervelend om te horen. Want wie regelmatig last van migraineaanvallen heeft, weet dat dit niet waar is.

Migraine en clusterhoofdpijn

Neuroloog Franka Claes: ‘Migraine is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn, maar wordt niet altijd als zodanig herkend. Dat is jammer, want met de juiste behandeling en begeleiding kunnen de klachten verminderen.’ Daarnaast bestaat clusterhoofdpijn: een zeldzame vorm van hoofdpijn, die zeer ernstig is. ‘Voor de clusterhoofdpijnpatiënt is het van belang dat de klachten vroegtijdig worden herkend, zodat een goede behandeling kan worden gestart en de patiënt veel leed bespaard kan blijven.’

Programma

Neurologen Franka Claes en Dirk Saal zijn gespecialiseerd in hoofdpijn. Zij bespreken tijdens de bijeenkomst alles over migraine en clusterhoofdpijn. Zo komen bezoekers te weten of zij deze soort(en) hoofdpijn hebben en wat zij kunnen doen om hun hoofdpijnklachten te verminderen. Hoofdpijnconsulent Edith Vervaet vertelt over haar rol als hoofdpijnconsulent. De experts beantwoorden tijdens de bijeenkomst ook vragen van bezoekers.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 oktober 2016 aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee zij komen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vlietlandziekenhuis.nl onder ‘voorlichtingsbijeenkomsten’.

Informatiebijeenkomst hoofdpijn - migraine en clusterhoofdpijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws