maandag, 07 maart 2016 09:23

Informatiebijeenkomst leeskringen

De Bibliotheek Schiedam en Stichting Senia organiseren op donderdag 17 maart van 10.15 uur tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben om zelf een leeskring op te starten of deel uit willen maken van een nieuwe op te richten leeskring. De bijeenkomst wordt gehouden in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leeskring. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande kringen of om een eigen kring op te zetten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leeskringen op. Ondersteuning bij het opstarten wordt geboden door middels van zogenoemde leeswijzers. Een Senia leeskring bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide eigentijdse Nederlandse literatuurlijst. Er is ook een Engelse, Duitse en Franse literatuurlijst beschikbaar. De leeskringen krijgen middels de zogenoemde leeswijzer informatie over het boek en de auteur met vragen en discussiepunten voor een zinvolle bespreking.

Deze informatiebijeenkomst is gratis. Kosten voor deelname aan een leesgroep zijn éénmalig € 5,- inschrijfgeld en € 32,50 per persoon per jaar. Bij deze kosten zijn niet de boeken inbegrepen; deze kunnen in veel gevallen bij de bibliotheek geleend worden of moeten zelf aangeschaft worden.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 010-7146300 of bij de Stichting Senia Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0570-562656.

Informatiebijeenkomst leeskringen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws