vrijdag, 04 november 2016 09:39

Informatiemarkt op Wereld COPD-dag in Franciscus Vlietland

Schiedam - Op woensdag 16 november is het Wereld COPD-dag. Franciscus Gasthuis & Vlietland schenkt aandacht aan de chronische longziekte COPD, door een informatiemarkt te organiseren op de Schiedamse locatie van het ziekenhuis, Franciscus Vlietland. COPD is een sluipende ziekte, waarbij veel mensen pas laat de klachten opmerken.

Bent u 40 jaar of ouder, heeft u lange tijd gerookt of rookt u nog steeds? Komt u adem tekort als u de trap oploopt? Wordt uw benauwdheid steeds erger? Iedereen die dit herkent, kan een gratis longfunctietest uitvoeren. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er een longarts aanwezig om de test te beoordelen.

Informatiemarkt

Naast de longfunctietest staan diverse deskundigen bij hun stands klaar om uitleg te geven over de aandoening en aan COPD gerelateerde zaken. Er is een stand van de Stoppen met roken polikliniek, ergotherapie, fysiotherapie en er is een longconsulente aanwezig.

Praktische gegevens

De activiteiten rondom Wereld COPD-dag vinden op woensdag 16 november tussen 11.00 en 14.00 uur plaats in de Centrale Hal van Franciscus Vlietland. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

Informatiemarkt op Wereld COPD-dag in Franciscus Vlietland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws