maandag, 21 augustus 2017 23:03

Informatievoorziening rammelt bij brand Botlek

Rotterdam - Een NL-alert bericht met 'er is een brand [invullen locatie]' en gemeentes en DCMR die verwijzen naar de site Rijnmondveilig.nl maar die site kan de drukte niet aan en is onbereikbaar. 

Het schort duidelijk aan de informatievoorziening in het kwetsbare Rijnmondgebied. PopUpTv moest de gemeentes Schiedam en Vlaardingen via Twitter op de hoogte brengen van het uit de lucht zijn van Rijnmondveilig. Pas daarna kwam de mededeling van Rijnmondveilig:  'Onze website is momenteel onbereikbaar. Er wordt aan gewerkt om dit zo snel mogelijk te verhelpen'. 

nl alert

Het NL-alert bericht kwam bij veel mensen onvolledig binnen (zonder locatie) en niet iedereen kreeg het bericht, ook al was de mobiel goed ingesteld en kregen de buren het bericht wel. Anderen kregen het bericht wel goed en sommigen zelfs twee keer.
Volgens Rijnmondveilig valt Schiedam niet in het gebied waar NL-alert is verzonden maar je kan het wel ontvangen hebben omdat 'het NL-alert vanwege de zichtbaarheid ruim is verstuurd'.

De gebrekkige informatievoorziening is bijzonder pijnlijk na eerdere recente grote incidenten bij Shell Pernis. De politieke partijen ONS.Vlaardingen en D66 Vlaardingen hebben vragen hierover gesteld aan het Vlaardingse college.

Martine Trip schrijft als reactie op ons bericht: 'De informatie voorziening was erg slecht. Ik was aan het werk bij een buur bedrijf en heb veel moeite moeten doen om duidelijk te krijgen wat het voor onze werknemers betekende. Het is noodzakelijk dat er goede en duidelijke communicatie nodig is bij dit soort incidenten. Duidelijkheid omtrent de windrichting zodat de gemeentes die direct last krijgen de inwoners kan informeren.'

Edwin Trouwborst wil weten hoe je, als je wel een NL-Alert hebt ontvangen, weet dat het weer veilig is. Volgens Rijnmondveilig wordt er nog een afsluitende NL-alert verstuurd waarin wordt gemeld dat de ramen en deuren weer open kunnen. 

Informatievoorziening rammelt bij brand Botlek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws