maandag, 04 januari 2016 10:04

Inge van Haastert als gastcurator

Donderdag 14 januari om 16.00 uur wordt de expositie ‘Over Schilderen’, samengesteld door Inge van Haastert, geopend in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Van Haastert heeft deze tentoonstelling samengesteld uit de werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. Zij is de vierde gastcurator in het nieuwe onderkomen van de bibliotheek.

Beeldend kunstenaar Inge van Haastert (1950 Hilversum) behaalde in 1977 haar diploma aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. In 1979 won zij de Koninklijke Subsidie. Haar werk betreft het traditionele schilderen waarin figuratie en abstractie, naast elkaar, van gelijk belang zijn. Schijnbaar onverenigbare zaken (ook schilderstechnisch) verbindt zij zonder dat het totaalbeeld verbrokkelt, maar ook zonder dat de onderlinge delen zich vermengen. Daarnaast is zij werkzaam geweest in diverse commissies die de overheid adviseert omtrent kunstbeleid.

De expositie met werken gekozen door Inge van Haastert is vanaf donderdag 14 januari 2015 tot woensdag 2 maart 2016 te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Inge van Haastert als gastcurator

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws