maandag, 21 maart 2016 09:05

Inloopconcert met Schiedams Bachkoor

Kom in het prachtige decor van de Grote- of Sint Janskerk luisteren naar het wekelijkse inloopconcert. Vandaag met het Schiedams Bachkoor, Bas van Houten en Arjen Leistra. Het koor brengt enkele prachtige koorpassages uit de Matthäus Passion.

Het concert is vrij toegankelijk.

De Grote- of Sint Janskerk

De Grote- of Sint Janskerk is het oudste gebouw van Schiedam, vanaf het begin was het een gebouw van en voor alle Schiedammers. In de kerk vinden regelmatig tal van evenementen plaats zoals (orgel)concerten, grote diners en feesten, maar ook filmprojecties, trouwerijen en gemeentelijke bijeenkomsten.

Voltooid in1425

Op 5 december 1262 kreeg Vrouwe Aleida van Avesnes, de vrouw die Schiedam stadsrechten gaf, toestemming van Bisschop Hendrik van Vianden van Utrecht om de kerk te bouwen. Dat oorspronkelijke kerkje stond op de plek van het huidige hoogkoor en het voorste gedeelte van het middenschip. De bouw van het huidige kerkgebouw begon in 1335 en werd voltooid in 1425.

De kerk werd in de loop van de eeuwen diverse keren gerestaureerd en uitgebreid. De laatste restauratie werd in 2003 afgerond.

Inloopconcert met Schiedams Bachkoor

Advertentie