dinsdag, 27 september 2016 13:46

Inloopconcerten Grote Kerk Schiedam weer van start

nieuwe stadsblad

Schiedam - Na het zomerreces en de goed bezochte orgel zomerconcertreeks gaan de inloopconcerten zaterdag 1 oktober in de Grote of St. Janskerk weer beginnen.

Vanuit Rotterdam komt het koor Collegium Caccini o.l.v. hun nieuwe Russische dirigente Anastasiya Bouwman-Preyn en met Yolanda van den Berg op de vleugel. Voor dit speciale concert zal de bekende sopraan Karin Hoenselaar ook enkele moderne liederen vertolken maar dan in een klassiek jasje. De toegang is nog steeds vrij en de deurcollecte bij de uitgang handhaven we ook. U bent van harte welkom.

De Stichting Muziek Grote Kerk is dit jaar werkelijk overspoeld met aanvragen van koren die mee willen doen aan de inloopconcert reeks 2017. We krijgen nu zelfs aanvragen van koren uit Lelystad, Leiden, Gouda, Marken en Utrecht volgens voorzitter Cees Koogje. Niet zo gek, want het is een feest om te mogen zingen in de Grote Kerk. Ook het Schiedamse Bachkoor is weer bereid gevonden om volgend jaar enkele passages van de Matthäus Passion te vertolken bij een inloopconcert en ook het Schiedamse Shantykoor Stuurloos heeft aangegeven weer graag te komen.

Inloopconcerten Grote Kerk Schiedam weer van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws