donderdag, 25 augustus 2016 19:08

Inspiratieavond voor leerkrachten in Schiedams Boekhuis

Schiedam - Het Schiedams Boekhuis gaat, exclusief voor leerkrachten en leesconsulenten van basisonderwijs en brugklas, een inspiratieavond organiseren op donderdag 15 september 2016.

Ter voorbereiding en inspiratie op de komende Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2016) organiseert het Schiedams Boekhuis een speciale avond voor leerkrachten en leesconsulenten van het basisonderwijs en de brugklas.

Tijdens deze avond geeft freelancejournalist en tekstschrijver Bas Maliepaard (www.basmaliepaard.nl) een lezing met de titel Kinderboeken in de klas – de leraar als smaakmaker. Bas is kinder- en jeugdboekenrecensent van dagblad Trouw en het tijdschrift Naar School (van Ouders van Nu) en stelt jaarlijks de Kinderboekenkrant samen die in de lespakketten naar scholen gestuurd wordt rondom de Kinderboekenweek. Daarnaast schrijft hij interviews met schrijvers, acteurs en tv-persoonlijkheden in Margriet en Flow.

Het Schiedams Boekhuis legt een assortiment met de kerntitels, kinderboekenprijzen en thematitels klaar ter inzage waarmee de leerkrachten eventueel aan de slag kunnen gaan op school. Tevens is er ruimte voor vragen en discussie en uiteraard wordt er voor de inwendige mens gezorgd.

Bas en het Schiedams Boekhuis hopen op een goed bezochte, sprankelende en inspirerende avond!

Alle leerkrachten, leesconsulenten en anderszins professioneel betrokkenen kunnen zich aanmelden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 010-7611352.

Datum: 15 september 2016
Inloop vanaf 19.00 uur
Programma 19.30 t/m ongeveer 21.30
Locatie: Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112, 3111 HL

Inspiratieavond voor leerkrachten in Schiedams Boekhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws