vrijdag, 30 januari 2015 16:57

Integrale controle in Oost

Woensdagmiddag en -avond hebben team Toezicht en Handhaving en sociaal rechercheurs van de gemeente Schiedam, samen met de politie, het Huurteam en netbeheerder Stedin een integrale actie gehouden in Schiedam-Oost. Door gerichte acties als deze, waarbij wordt gecontroleerd op een groot aantal terreinen, worden overlast en misstanden tegengegaan. Het doel is de leefbaarheid in de wijk Oost te verbeteren.

In de Lorentzlaan werd een hennepkwekerij ontdekt. Deze is ontmanteld. Verspreid over de wijk werden vijftien (horeca-)bedrijven gecontroleerd. Bij één bedrijf bleek geen exploitant of leidinggevende aanwezig. Bij een ander bedrijf werd een werknemer aangetroffen zonder tewerkstellingsvergunning.

Daarnaast werden er 34 woningen bezocht, onder andere om te bekijken of de bewoning in overeenstemming is met de gegevens in de gemeentelijke basisregistratie. Bij twee woningen is ernstige overlast geconstateerd als gevolg van overbewoning. In een woning aan de Van Leeuwenhoeckstraat werden 18 personen van Roemeense afkomst aangetroffen. In een woning aan het Newtonplein werden 16 personen aangetroffen, eveneens van Roemeense afkomst. Er is direct een einde gemaakt aan deze onwenselijke situatie. Van de 34 personen die in deze twee woningen verbleven, waren er 32 niet ingeschreven in de basisregistratie.

Tijdens de actie zijn verder 67 fiscale naheffingen opgelegd (parkeerboetes) en 11 boetes voor uiteenlopende zaken. Drie eerder aan buitenlandse voertuigen uitgeschreven boetes konden worden geïnd. Tot slot kregen 6 fietsen een sticker. Als de eigenaren ze niet weghalen, worden ze over twee weken verwijderd.

Foto: Google Streetview

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws