maandag, 18 september 2017 13:55

Internationaal kunstproject Poligious Issues geannuleerd

Schiedam - Het kunstproject Poligious Issues van beeldend kunstenaar Ron Weijers uit Schiedam blijkt al na twee (van de zes) tentoonstellingen geannuleerd te zijn.

De expositie heeft plaatsgevonden in Schiedam en Antwerpen maar heeft Gent, Zuid-Limburg, Oostenrijk en Duitsland nooit gehaald. Volgens Weijers is de gemeente Schiedam daar mede schuldig aan. Door het gedwongen vertrek uit zijn atelier aan de Mgr. Nolenslaan heeft hij zoveel tijd aan zijn verhuizing moeten besteden dat de expositie niet vervolgd kon worden. Bijna alle werken zijn weer terug bij de kunstenaars, tenzij er andere afspraken met de kunstenaars zijn gemaakt. Enkele werken waren ook al verkocht.

Poligious Issues Exhibition

De Poligious Issues Exhibition was een internationale tentoonstelling waarin het werk van ongeveer vijftig kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien was. Met de tentoonstelling wilde Ron Weijers aandacht voor de verstrengeling tussen kerk en staat omdat er van scheiding tussen politiek en religie volgens hem weinig sprake meer is. Hij wilde een dialoog en een discussie stimuleren over dit onderwerp en hij vond het belangrijk om de multiculturele samenleving waarin we leven te betrekken bij het kunstproces. De kunstenaars kwamen van over de hele wereld: van Afghanistan tot Syriƫ en van Irak tot Saudi-Arabiƫ.

Internationaal kunstproject Poligious Issues geannuleerd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws