maandag, 28 september 2015 08:21

Internationale Afvrovibes Festival in Rotterdam

Dit jaar vindt de twaalfde editie plaats van het internationale Afvrovibes Festival in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Op zondag 11 oktober brengt het festival de meest opvallende pioniers en gevestigd talent naar het Maaspodium, Rotterdam. Met onder andere FO8 Collective, de Zuid-Afrikaanse rapper en poet Hemelbesem, dichter Sjaan Flikkerweert, DOX, Jazzert en DJ AfroLosjes. Samen geven zij kleur aan Urban dans, theater en muziek.

We left & Couched (Zuid-Afrika)

Ze zijn jong, levenslustig en twee van Zuid-Afrika’s grootste urban danstalenten van dit moment: Grant van Ster en Shaun Oelf. Tijdens Afrovibes dansen zij twee stukken: We Left en Couched. Twee sensationele optredens waarin modern, urban dance en Afrikaanse invloeden samensmelten.

Jonga / Kijken (NL & ZA)

Tijdens een serie bijzondere ontmoetingen snuffelen dansers en choreografen uit Zuid-Afrika en Nederland aan elkaar. JONGA / KIJKEN is een ontmoeting tussen de dansers en dansmakers van DOX uit Utrecht en Jazzart uit Kaapstad. Een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt.

AfroLosjes en Hemelbesem

Het succesvolle AfroLosjes slaat de handen ineen met Afrovibes. Verwacht de dopeste sounds die Afrika te bieden heeft, gemixt met uptempo tunes uit andere werelddelen. Multi-talent Hemelbesem (razend populair in Zuid-Afrika) geeft het Afrikaans een twist door versmelting van poëzie met rijm en hiphop.

Meer informatie vind je op: www.maastd.nl/afrovibes-2

Maaspodium XL
Maaspodium XL is voor jongeren die van cultuur houden. Theater en dans, maar ook video, DJ’s, fotografie, muziek, eten, stand-up comedy, circus, mime, poetry, feesten, mode en architectuur. Kortom: een hotspot vol mogelijkheden en verrassingen. Meer weten of benieuwd naar het volledige programma? Check MAAStd.nl!

Internationale Afvrovibes Festival in Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws