donderdag, 14 april 2016 18:00

Jaap Hoogendijk ontvangt Koninklijke onderscheiding

Op donderdag 14 april jl. ontving Jaap Hoogendijk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bert Blase. De uitreiking vond plaats in Museum Vlaardingen tijdens de afscheidsreceptie van drie leden van de Raad van Toezicht van het museum.

Jaap Hoogendijk, directeur van Hoogendijk Import Export B.V., heeft als voorzitter van de Raad van Toezicht Museum Vlaardingen enorm veel tijd en energie gestoken in het omvormen van het oude museum Vlaardingen (het Visserijmuseum) naar het huidige nieuwe museum. Hij trad na bijna 15 jaar af als voorzitter. Behalve Jaap Hoogendijk namen ook Leen van Bree en Leo Verhart afscheid van de Raad van Toezicht.

Naast voorzitter van de Raad van Toezicht heeft Jaap Hoogendijk nog vele andere vrijwillige activiteiten verricht. Hij was onder andere actief (bestuurs) lid van de Vlaardingse Mixed Hockeyclub Pollux, voorzitter van de Industriƫle Kring Vlaardingen Het Scheur en Koggehaven en hij is momenteel voorzitter van de Stichting Voormalig Weeshuis Vlaardingen en voorzitter van het Fonds Museum Vlaardingen.

Hij heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. Daarom is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jaap Hoogendijk ontvangt Koninklijke onderscheiding

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws