vrijdag, 01 januari 2016 11:42

Jaarwisseling in Schiedam feestelijk verlopen

De jaarwisseling is in Schiedam voor het grootste deel feestelijk verlopen. Het kwam nergens tot geweld of verstoringen van de openbare orde. Wel waren er door de hele stad op veel plekken kleine brandjes. Ook werd opvallend veel zwaar vuurwerk afgestoken.

Burgemeester Lamers bezocht op oudejaarsdag en tijdens de nieuwjaarsnacht verschillende plaatsen in de stad. Hij prijst de Schiedammers die eraan hebben meegewerkt dat Schiedam 2016 goed kon beginnen: "Dankzij de inzet van een groot aantal mensen zijn we het nieuwe jaar feestelijk begonnen. Ik dank iedereen die in de wijken zijn of haar steentje heeft bijgedragen en uiteraard ook de medewerkers van politie, brandweer, Irado en de gemeente. Er hebben zich in Schiedam gelukkig geen ernstige ongelukken met vuurwerk voorgedaan. Ik ben wel bezorgd over de hoeveelheid zwaar, waarschijnlijk illegaal vuurwerk die werd afgestoken."

Brandjes

Op oudejaarsdag was het tot de avond rustig. Wel werd in de loop van de middag al steeds meer vuurwerk afgestoken. Rond 20.00 uur moest de brandweer een aantal brandende kerstbomen blussen, die tegen de gevel van een snackbar op de P.J. Troelstralaan waren geplaatst. Een verdeelkastje van Caiway op de hoek van de Beierlandsestraat en de Groenelaan bleek totaal vernield, waardoor een aantal mensen tijdelijk zonder tv kwam te zitten. Bij een avondwinkel aan de Parkweg was een brandje, dat door de brandweer snel kon worden geblust.

Bij de Schaperlaan ging een schommel in vlammen op. Hetzelfde gebeurde op het Vriendschapsplein met een glijbaan. Op de Hoofdstraat sneuvelde een bushokje. Aan het begin van de nacht ontstond brand in een schuur aan de Anthony Muijsstraat. Verspreid over de stad was er een aantal containerbranden. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is. De gemeente doet aangifte van alle vernielingen aan gemeentelijke eigendommen.

Samenwerking

De intensieve samenwerking van brandweer, politie, Irado en gemeente bleek ook dit jaar weer succesvol. Zowel in de aanloop naar de jaarwisseling als ’s avonds en ’s nachts kon brand worden voorkomen doordat brandbare materialen vroegtijdig werden afgevoerd. Ook de medewerking van een aantal actieve wijkbewoners, die tussen kerst en Nieuwjaar de ogen en oren van de wijk vormden, heeft hierbij geholpen.

De politie verrichtte slechts één aanhouding. Een man werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval waar hij bij betrokken was, zonder zijn identiteit bekend te maken.

Jaarwisseling in Schiedam feestelijk verlopen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws