dinsdag, 16 mei 2017 15:36

Jan Franssen wil niet reageren op uitlatingen Wilma Verver

nieuwe stadsblad

Schiedam - Jan Franssen, voormalig Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, heeft 'geen behoefte' om te reageren op de bewering van de Schiedamse oud-burgemeester Wilma Verver-Aartsen dat hij haar functies als waarnemend burgemeester in het vooruitzicht stelde.

Door Kor Kegel

Verver beweerde dat eergisteren op een zitting van het gerechtshof in Arnhem. De toenmalige burgemeester van Schiedam zou van Franssen in 2011 het advies hebben gekregen om ontslag te nemen en met vakantie te gaan en daarna zou hij haar wel 'baantjes' bezorgen als 'invalburgemeester'.

Franssen is tegenwoordig staatsraad namens de VVD. Via een woordvoerster van de Raad van State laat hij weten ,,destijds veelvuldig met mevrouw Verver gesproken'' te hebben, maar omdat zij feit en fictie voortdurend door elkaar haalt, heeft hij geen behoefte erop in te gaan.

Geen ontkenning, ook geen bevestiging. ,,Inderdaad, geen commentaar!'' aldus de woordvoerster direct na haar contact met Jan Franssen.

Persberichten
Het ging maandag tijdens de zitting in Arnhem om de vraag of het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) persberichten moet intrekken, waarin op uitlatingen van Verver wordt gereageerd. Maar de oud-burgemeester en haar advocaat, mr. Olivier baron van Hardenbroek van Ammerstol, haalden er van alles bij over wat haar allemaal aangedaan zou zijn.

Zo beklaagden ze zich over de 'vuilspuiterij' van de vasthoudende Schiedamse journalist mr. Fred van Overbeeke en het eveneens in Arnhem aanwezige gemeenteraadslid John van Sliedrecht (D66).

Non-actief
Al vaker heeft Verver beweerd dat ze op non-actief was gesteld, hoewel ze per 15 juni 2011 op eigen initiatief ontslag nam zonder het BING-rapport af te wachten en zonder verantwoording af te leggen. In de Schiedamse politiek vond men dat niet fair, maar CvdK Jan Franssen verleende haar eervol ontslag. Later liet Verver weten niets aan de commissaris te hebben gehad.

Jan Franssen wil niet reageren op uitlatingen Wilma Verver

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws