dinsdag, 26 juli 2016 10:29

Jenevermerk Florijn blijft ondanks failliet Dirkzwager

Schiedam - Goed nieuws: nu.nl meldt dat distilleerderij Cooymans, stoker van onder andere Floryn Jenever, wordt overgenomen door een drietal branchegenoten.

'Avandis, een samenwerking van Lucas Bols, De Kuyper Royal Distillers en Herman Jansen, neemt naast Distilleerderij Cooymans ook de wijnactiviteiten van Delcave/NCK over.' zo schrijft nu.nl

De bedrijven zijn onderdeel van Koninklijke Dirkzwager uit Schiedam. Dat bedrijf en daaronder hangende onderdelen werden vorige week failliet verklaard.

De activiteiten die worden overgenomen betreffen de distilleerderij en de bottelarijactiviteiten voor gedistilleerde dranken, waaronder jenevermerken Floryn en Legner, ginmerk Leyden Gin, Cooymans advocaat en creamlikeurmerken Koffiekaatje, Millwood en Surfers. Lucas Bols wordt eigenaar van de jenevermerken en het ginmerk. De Kuyper Royal Distillers wordt eigenaar van de advocaat- en creamlikeurmerken.

De wijnbottelarij wordt onderdeel van het eveneens Schiedamse bedrijf Herman Jansen, die hiermee de marktpositie verstevigd.

Werkgelegenheid

"Op deze manier is de continuïteit van de activiteiten gewaarborgd en is ook de werkgelegenheid van het merendeel van de werknemers veiliggesteld", aldus Andre de Goede, algemeen directeur van Avandis tegen nu.nl.

 

Jenevermerk Florijn blijft ondanks failliet Dirkzwager

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws