zondag, 15 november 2015 12:12

Jong toptalent van Hellendaal treedt op in Grote- of Sint Janskerk Schiedam

Dat wordt genieten van jong toptalent op zaterdag 21 november van 20 tot 21 uur in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam! Jongeren van 4 tot 14 jaar die een strijkinstrument of piano studeren aan het bekende opleidingsinstituut van jongtoptalent, Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, geven die avond samen met Codarts leerlingen als Ensemble YTO een bijzonder en gratis concert. Mikhail Zemtsov, die sinds september ook de artistieke leider van het Hellendaal-instituut is, dirigeert het jeugdig orkest.

Bizet en Bruch

Op het programma staan de Suite uit Arlesienne van Georges Bizet en de Romance voor altviool en orkest van Max Bruch. Deze wordt uitgevoerd door de vijftienjarige soliste Anushka Pedano, die finaliste werd van het Concertgebouw Concours 2014.

Kweekvijver

Hellendaal is als kweekvijver van talent nauw verbonden met Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Twee maal per jaar geven de leerlingen van Hellendaal en Codarts een gezamenlijk optreden. De eer is dit keer toebedeeld aan de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam. Voorzitter van het bestuur van Hellendaal, Maurice Lenferink, is één van de toehoorders.

Jong toptalent van Hellendaal treedt op in Grote- of Sint Janskerk Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws