vrijdag, 30 januari 2015 12:49

Jonge Delfshavense kunstenaars strijden om inspiratiereis naar Berlijn

Kunst verbroedert en met dat in het achterhoofd geven de artistieke Delfshavenaren Zico Lopes en Odair Inocencio in 2015 hun kunstproject. In 2013 zijn zij begonnen aan het project. In een jaar tijd hebben ze verschillende episodes uitgebracht waar Odair de poezie voor schreef en Zico de foto's voor schoot. Deze episodes zijn gebundeld en deze bundel ligt o.a. bij boekhandel v/h Van Gennep. Met Woordt in Beeld Delfshaven dragen zij de fakkel nu over aan jongeren die samen kunst gaan maken in de breedste zin van het woord.

Waarom?
Zico Lopes en Odair Inocencio zijn beiden opgegroeid in Delfshaven en zijn sinds jaar en dag goede vrienden. Deze band kreeg tijdens het kunstproject echter een nieuwe dimensie. Odair: "Ik ben zowel als mens als artiest enorm gegroeid en ik ben ervan overtuigd dat dit een waardevolle ervaring is voor een jongere." Zico vult hem aan en zegt: "Na onze boekpresentatie en expositie in STROOP Rotterdam kregen we veel vragen van jongeren die interesse hadden in ons project. Het werd ons al gauw duidelijk dat er veel jongeren zijn die iets met kunst doen of willen doen. Deze jongeren hebben een platform nodig en met dit project kunnen wij ze deze eindelijk bieden."

Audities
Meld je nu aan en maak kans op een uitverkiezing voor de audities!
 Op 12 maart 2015 vinden de audities in GROUNDS plaats. Delfshavense jongeren in de leeftijdscategorie 17 – 27 jaar kunnen zich tot en met 27 februari aanmelden via www.woordtinbeeld.nl

In het kort
Er worden 15 jongeren uitgenodigd voor de auditieronde. Vervolgens worden er 6 jongeren gekozen die 3 duo's gaan vormen. Deze jongeren worden begeleid door middel van individuele coaching en workshops van professionele kunstenaars. Daarnaast worden er open workshops en inspiratiebijeenkomsten georganiseerd met professionele kunstenaars. Deze zijn open toegankelijk voor een ieder die woonachtig is in Delfshaven.

Expositie en magazine
Op 5 juli wordt er in GROUNDS de expositie gehouden waar alle koppels hun werk tentoonstellen. Het programma wordt verder aangevuld door gastartiesten, lokale creatieve ondernemers en de kunstenaars die tijdens de audities helaas niet door zijn gegaan. Ook wordt er op deze dag een magazine gepresenteerd waarin het werk van de kunstenaars is gepubliceerd. In deze magazine worden de jonge kunstenaars in beeld gebracht door middel van achtergrondverhalen en foto's van hun werk.

Hoofdprijs: Reis naar Berlijn
De winnaars winnen een 3-daagse inspiratiereis naar Berlijn! Meld je nu aan en maak kans op deze unieke ervaring in een van de meest kunstzinnige steden van Europa!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws