dinsdag, 31 mei 2016 14:21

Jungledag van welpen geslaagd

Schiedam - Welpen van verschillende Scoutinggroepen vanuit Maassluis tot Krimpen aan de IJssel en Hillegersberg tot Ridderkerk hebben gezamenlijk de natuur en de toekomst een handje geholpen tijden hun jaarlijkse regioactiviteit “de Jungledag”.

Vijfhonderd welpen hebben zaterdag tijdens een dag vol gezelligheid met leuke en spannende activiteiten meegeholpen de jungle te redden voor de inwoners. Aangekomen bij het regiospel van de Scoutingregio's Maasdelta en Rond de Rotte bleken er houthakkers rond te lopen die alle bomen dreigden te kappen omdat ze last hadden van de bijen. Door bloemzaden te verdienen tijdens de activiteiten zorgden de meisjes en jongens er voor dat er elders nieuwe bronnen van voedsel voor de bijen beschikbaar komen. Hierdoor hoeven de bijen geen nesten in de bomen te maken, zodat de inwoners van de jungle er veilig kunnen blijven wonen. Zo wisten de welpen de bijen en de bomen voor de toekomst te redden.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw van de Gemeente Schiedam heeft tijdens de opening als Stamoudste de kinderen het startsein gegeven van de Jungledag.
De meisjes en jongens van 7 tot en met 11 jaar gingen in gemengde groepen posten in het Beatrixpark langs, waar zij verschillende activiteiten deden. Dit varieerde onder andere van gezamenlijk puzzelen en het knutselen van een toekomstboom tot koken op zonne-energie.
“Het was vandaag heel erg leuk en het klimmen en de kabelbaan waren het spannendst, maar ook het leukst”, volgens de 8-jarige welp Eliza.
Aan het einde van de dag kregen alle welpen als aandenken een persoonlijke herinneringsbadge en een door “De Bolster B.V.” gesponsord zakje bijenverleider-bloemzaadjes om zelf uit te strooien.

De Jungledag is één van de jaarlijkse regionale Scouting activiteiten. Zo ervaren de kinderen de diversiteit en uitgestrektheid van Scouting. In elke regio worden deze regioactiviteiten op eigen wijze gespeeld en georganiseerd, passend bij de eigenschappen van de regio, de deelnemende groepen en de jeugdleden. Dit jaar was de Jungledag in het Schiedamse Beatrixpark voor het eerst een gezamenlijke activiteit van Scouting-regio’s Maasdelta en Rond de Rotte.

Regioactiviteiten brengen de kinderen in contact met leeftijdsgenoten buiten hun eigen groep. Zo leren ze samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.

Deze regioactiviteit is mogelijk gemaakt door: Fonds Schiedam Vlaardingen, de Bolster BV, De regiobesturen, Scouting Medische en EHBO Stam (MES) en alle vrijwilligers.

Jungledag van welpen geslaagd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws