donderdag, 17 november 2016 20:13

Justitie eist celstraf voor brand bij autobedrijf Penders Vlaardingen

mediatv

Vlaardingen - Justitie heeft vandaag twee jaar celstraf geeist voor een brandstichting vorig jaar augustus bij autobedrijf Penders in Vlaardingen. Het kantoor van het aan de George Stephesonweg gevestigde bedrijf brandde grotendeels uit.

Justitie heeft zijn pijlen gericht op een 37-jarige verdachte waarvan DNA sporen zijn aangetroffen op een paar handschoenen die bij het brandende bedrijf zijn aangetroffen. De man ontkend dat hij bij de brand betrokken is en zijn advocaat voert aan dat er niet bewezen kan worden dat de handschoenen tijdens de brandstichting zijn gedragen.

Justitie gaat daar wel vanuit. De handschoenen zijn gevonden tijdens de brand en er is alleen DNA van de verdachte op aangetroffen. De brand is ontstaan doordat er een molotovcocktail door een ruit is gegooid. Justitie voert aan dat er naast het DNA ook glasresten op de handschoenen zijn aangetroffen die aan het betreffende pand zijn te linken.

De Rotterdamse verdachte is volgens justitie lid geweest van de motorclub No Surrender en de rechter noemde als mogelijk motief een ruzie tussen de motorclub en Penders. Bij Penders heeft in 2015 nog drie keer brand gewoed, in November van dat jaar ging de autosloperij volledig in vlammen op. Voor de andere branden zijn nog geen verdachten opgepakt.

Justitie eist celstraf voor brand bij autobedrijf Penders Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws