donderdag, 27 april 2017 10:38

Kaartverkoop Locatietheater In Het Wild start op 1 mei

Schiedam - Op 1 mei 2017 start de digitale kaartverkoop van In het wild, locatietheater in de wijk. Vanaf deze datum kunnen de tickets besteld worden voor de voorstellingen ‘Hart voor de Zaak’, ‘Klein Geluk’ en ‘Oh Ja Joh, Hoezo Dan?’.

Op bijzondere wijze wordt het eerste ticket door een speler van de voorstelling ‘Hart voor de Zaak’ overhandigd aan de wethouder Cultuur, Marcel Houtkamp. De wethouder heeft zich al lange tijd hard gemaakt voor locatietheater in Schiedam en dat maakt hem de persoon om de start van de kaartverkoop officieel mee in te luiden. Een verslag hiervan ziet u snel op PopUpTv.nl!

Onder begeleiding van Stichting Mooi Werk verbindt In het wild, locatietheater in de wijk, Schiedams cultureel erfgoed en verhalen van Schiedammers in al hun verscheidenheid van nu. Samen met Schiedammers laten theatermakers Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten van Theater in Context, Anne Rats, Koen Wouterse en Yorick Zwart van De Stokerij Schiedam en Stephan W. Zeedijk de stad en haar verhalen zien. Het is theater voor en door Schiedammers, met het Schiedamse DNA als overkoepelend thema. Op 9, 10 en 11 juni 2017 wordt ‘Hart voor de Zaak’ opgevoerd in Schiedam-Zuid, op 17 en 18 juni 2017 wordt ‘Klein Geluk’ opgevoerd in Vijfsluizen en tot slot wordt op 24 en 25 juni 2017 ‘Oh Ja Joh, Hoezo Dan? opgevoerd in de Hof van Spaland.

Drie voorstellingen met Schiedams DNA!

Hart voor de zaak (vrijdag 9 juni, zaterdag 10 juni en zondag 11 juni 2017)
Regie: Theater in Context
Een ontdekkingstocht van de Schiedamse puber Jordy, die wordt opgescheept met een groep toeristen en het hondje van zijn oma. Een voorstelling over de veelzijdigheid van de Schiedammer en de passie voor zijn werk. De interactieve theaterroute begint op Het Nieuwe Werck. Oorspronkelijk bedoeld om nieuwe industrie te vestigen, maar uiteindelijk als de Plantage een rustpunt geworden in een stads bestaan. Jordy ziet overal stadsgenoten met hart voor de zaak, maar is zelf nergens voor te porren. Zal hij ooit een doel in het leven vinden? Met een koptelefoon op ga je mee in Jordy's perspectief. Een zoektocht met onverwachte ontmoetingen op uiteenlopende locaties. Plekken waarvan Schiedamse harten sneller gaan kloppen.

Klein Geluk (zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2017)
Regie: Stephan W. Zeedijk
Een nachtzoen geven aan je slapende kind, nooit meer een wekker zetten na je pensioen, de terugkeer naar je geboortestad Schiedam. Zo eenvoudig mooi kan klein geluk zijn. Een ervaringstocht door de Schiedamse natuur. De volkstuin bij Vijfsluizen is een minimaatschappij op zich. Hier komen bewoners, in alle soorten en maten, van alle rangen en standen en met bijbehorende verhalen, samen. Proef in deze groene omgeving de buitengewone verhalen van Schiedammers en ervaar zelf wat geluksmomenten zijn in de Schiedamse natuur. Verhalen over het kweken van groenten voor soep, over winterkoninkjes die voorbij spurten en over het bezitten van een eigen moestuin. Klein geluk van Schiedammers blijkt vaak groot geluk.

Oh Ja Joh, Hoezo Dan? (zaterdag 24 juni en zondag 25 juni 2017)
Regie: De Stokerij Schiedam
Er zijn maar weinig mensen zo vurig en gepassioneerd als de Schiedammers, maar ze lopen er niet mee te koop. Als een buitenstaander de liefde verklaart aan deze stad, is steevast de reactie: ‘Oh ja joh, hoezo dan?’ Maar daar komt de trots van de Schiedammer om de hoek kijken. De gretigheid waarmee ze door blijven vragen en zelf staan te popelen om hun Schiedamse verhaal te delen. Een voorstelling voor mensen die elkaar anders nooit ontmoet hadden, voor mensen die dol zijn op Schiedamse verhalen en voor mensen die herinneringen willen delen. Een waarschuwing vooraf: Je blik op Schiedam en Schiedammers zal voorgoed veranderen.

Kaartverkoop Locatietheater In Het Wild start op 1 mei

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws