maandag, 25 januari 2016 15:26

Kan SVDPW nogmaals als een feniks uit de as herrijzen?

nieuwe stadsblad

Het is 15 mei 1993. De zon is amper op, als de telefoon rinkelt. “Welke idioot belt er zo vroeg”, brom ik de telefoonhoorn van het nachtkastje grissend. Fotograaf Roel Dijkstra. Of ik al weet, dat het clubgebouw van SVDPW is afgefikt.

Op naar Harga dus, waar het een desolate boel was en een deprimerende sfeer hing. De gemobiliseerde bestuursleden keken verschrikt naar wat er van hun stulpje was overgebleven. De inmiddels overleden Joop Beukers, gewoonlijk onverstoorbaar, stak maar eens een sigaartje op en mompelde wat verwensingen aan de lieden, die die vernietigende fik op hun geweten hadden.

Bijna meteen werden, ondanks de ergernis over wat de club was aangedaan, plannen gemaakt. Dit mocht niet het einde zijn van SportVereniging Door Plicht Winnen. Binnen no-time stond er een nieuw clubgebouw. Uit de as herrezen.

Het zijn beelden, die al die jaren onuitwisbaar zijn blijven hangen. Het ziet er echter naar uit, dat ‘Schoffies Van De ParallelWeg’, zoals de afkorting SVDPW ook wordt uitgelegd, de laatste adem gaat uitblazen.

Een week geleden arriveerde laat op de avond een mail: “De selectie-elftallen zijn uit de competitie gehaald. Later laten we weten wat we met de andere eltallen doen.” Daarmee lijkt het lot van SVDPW bezegeld: 85 jaar na de oprichting en 23 jaar na de brand. Of zou het alsnog een keertje lukken om als een feniks uit de as te herrijzen? Gezien de torenhoge schuld lijkt dat een onmogelijke optie. De leden hebben vanavond tijdens een vergadering letterlijk het laatste woord.

Door: Gerard Verver
Foto: Na de brand in 1993 lieten de leden het clubgebouw uit de as herrijzen. Dat gaat nu met de club waarschijnlijk niet meer lukken. @Nol van de Marel

Kan SVDPW nogmaals als een feniks uit de as herrijzen?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws