zaterdag, 16 januari 2016 16:18

Kansen voor Schiedam Boekhuis groeien

De kans dat het Schiedams Boekhuis een permanente winkel wordt, groeit met de dag. Er moet echter nog veel gebeuren om het voortbestaan te realiseren. Vele tientallen investeerders brachten al ruim € 16.500 euro bij elkaar, maar er is nog meer geld nodig.

Het Schiedams Boekhuis is een boekhandel in oprichting die een groot assortiment nieuwe en tweedehands boeken, cadeauartikelen en ramsj aan wil bieden. Mensen zullen in de winkel online hun boeken kunnen bestellen en het is ook de opzet om evenementen te gaan organiseren.

Dat Annette Jongen met het Schiedams Boekhuis aan de weg timmert is duidelijk. Zo breidt het assortiment geleidelijk uit en nam zij recent de boekenkasten en tafels van Boekhandel Van Leeuwen over. Op 23 januari vindt er van 12.00 tot 16.00 uur een nieuwjaarsreceptie plaats en op die dag kan men tegen vergoeding boeken laten taxeren door Arie Molendijk van Molendijk Boeken uit Rotterdam.

Het eigenlijke doel is om € 40.000 binnen te halen voor financiering van onder meer de voorraad en digitale diensten. Hoe meer geld er bóven de 20.000 euro wordt binnengehaald, hoe groter de kans dat de overige financiering middels andere kanalen kan worden gerealiseerd. De teller staat nu op ruim € 16.500.

De mogelijkheden om te investeren zijn divers. Alle verkopen in de nu nog tijdelijke zaak komen de definitieve winkel ten goede, en wie dat wil kan een bedrag doneren. Een andere mogelijkheid is een waardebon voor een winkeltegoed te kopen, met een zelf te bepalen waarde en een rendement van 10%, te besteden vanaf juni 2016.

Het doneren van geld, het kopen van een waardebon of het verstrekken van een lening kan zowel contant in de winkel als via overmaking op de zakelijke rekening van het Schiedams Boekhuis geschieden. Het rekeningnummer is NL49INGB0007069565.

In de winkel op de Hoogstraat 106 is een informatiestand ingericht. Het bedrijfsplan ligt daar ter inzage, evenals kopieën van de overeenkomsten. Belangstellenden kunnen direct een waardebon kopen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws