zondag, 01 oktober 2017 18:24

Kent u uw stad?

Schiedam - Meer weten over de geschiedenis van Schiedam? Doe dan mee met de cursus Ken Uw Stad (KUS). Van begin november tot maart vertellen enthousiaste en deskundige inleiders over een groot aantal onderwerpen. Van archeologische vondsten uit de nieuwe steentijd tot de opkomst van de moderne offshore- industrie.

Schiedam is de stad van Liduina en Aleida. De stad waar de grootste molens ter wereld het graan maalden voor 400 branderijen. De stad waar F. Bordewijk schreef over Verbrande Erven en dichterdominee François HaverSchmidt zijn Snikken en Grimlachjes uitgaf. Waar de scheepsbouw de plaats innam van de jeneverindustrie. Met een historische stadskern die nog even fraai oogt als in 1800.

Plaats en tijd
Gebouw De Wilgenburg, Land van Ris 6, achter de Liduina-basiliek aan de Singel op donderdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur. De stadswandelingen zijn op een zaterdag, van 10:30 uur tot 12:30 uur.

Aanmelding en kosten
De kosten voor het totale programma zijn €85 voor 13 voordrachten, twee stadswandelingen, een syllabus en koffie of thee. En u mag rekenen op wat extraatjes zoals een bezoek aan molen De Nolet en een tochtje met de fluisterboot. Inschrijven (of infomatieaanvraag) per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of bel met Reinard Maarleveld: 06 255 14 259. 

Kent u uw stad?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws