vrijdag, 04 december 2015 14:21

Kerstevenement met een vleugje Zweden in Schiedam Noord

Zaterdag 12 december 2015 organiseren bewoners van het Malmö en ondernemers van het Kronaplein (in samenwerking met WOT Noordrand en de cultuurscouts) Kerst in Sveaparken, een kerstevenement met een Zweeds tintje.
Als de avond valt zal wethouder cultuur Marcel Houtkamp een bijzonder tijdelijk lichtkunstwerk onthullen. Dit kunstwerk is een participatieproject van de Schiedamse kunstenaar Yvon Koopman en bewoners van het Malmö. Daarna zal de kerstboom, als centraal punt in de wijk, ontstoken worden.

Kerst in Sveaparken gaat over ontmoeting en ontspanning in de wijk, met een kerstlunch, een expositie van beelden en schilderijen van wijkbewoners, een gevarieerd kinderprogramma en een kerstmarkt, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel.

Bewoners uit Sveaparken, maar ook andere Schiedammers, zijn van harte uitgenodigd om samen de feestdagen in te luiden met de onthulling van een lichtkunstwerk en het ontsteken van de kerstboom.

Het programma
Kerstlunch 13.00 – 14.00: in de Krona Lounge (Malmö 75) kunnen Noordranders tijdens de lunch kennismaken en bijkletsen met hun buren (vooraf graag opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Bovendien is de Kronalounge tot 17.00 uur ingericht als expositieruimte. De expositie toont beelden en schilderijen van creatieve bewoners van Sveaparken.

Kerstmarkt 14.00-21.00: Op de kerstmarkt is het gezellig rondsnuffelen tussen boeken, (tweedehands) kerstartikelen en -decoraties. Lokale ondernemers en wijkbewoners verkopen hun waar, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Opkikker, die mooie ervaringen organiseert voor chronisch zieke kinderen.

Het geheel wordt opgeluisterd door een speciale kerstzanger en muzikanten die in Zweedse stijl hun liedjes ten gehore brengen.

De kerstman gaat ook met zijn tijd mee. Hij loopt rond en maakt graag een selfie met u en uw kinderen of kleinkinderen.

Kinderprogramma 14.00-17.00: Bij WOT Noordrand kunnen de kinderen popcorn en marshmallows roosteren en onderuitzakken bij een kerstfilmpje. De cultuurscouts van Mooi Werk zijn aanwezig achter een kraampje in Zweedse stijl met Lussebullar, Glögg en pepparkakor.

Onthulling lichtkunstwerk en ontsteken van kerstboom vanaf 17.00: wethouder cultuur Marcel Houtkamp zal een tijdelijk lichtkunstwerk onthullen. Dit kunstwerk is een participatieproject van de Schiedamse kunstenaar Yvon Koopman en bewoners van het Malmö.
Daarna wordt de kerstboom, als centraal punt in de wijk, ontstoken en is nog tot 21.00 gelegenheid om te blijven napraten met wijkbewoners onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk.

Kerstevenement met een vleugje Zweden in Schiedam Noord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws