zaterdag, 03 december 2016 10:06

Kerstvoorstelling 't Huis te Poort 16 december Schiedam

Schiedam - Wat vieren we nu eigenlijk met kerst? Klaartje van Veldhoven en het Rembrandt Frerichs Trio nemen in dit feestelijke concert kinderen, hun ouders en hun grootouders op meeslepende wijze mee in het kerstverhaal. In een warme sfeer wordt in een klein uurtje het verhaal verteld. Muziek uit de streken waar het zich allemaal heeft afgespeeld, wordt afgewisseld met bekende kerstmelodieën en muziek van Bach.

En... na afloop is er patat!

Klaartje van Veldhoven

Sopraan Klaartje van Veldhoven wil barokmuziek van z’n stoffige imago ontdoen en overhevelen naar deze tijd. Ze wil de muziek laten spreken en toegankelijk maken en de grenzen tussen klassieke muziek en het publiek laten vervagen. Met haar muziek wil Klaartje van Veldhoven een verhaal vertellen waarmee ze mensen kan raken.

Sinan Vural

Bariton Sinan Vural is geboren in Ankara, Turkije. Zijn eerste zanglessen kreeg hij bij Yildiz Tunbul in Ankara. Hij heeft daarna zang gestudeerd in Enschede bij Anne Haenen en in Amsterdam (De Nieuwe Opera Academie)bij Cora Canne Meijer. Hij wordt nu gecoacht door Margreet Honig. Sinan Viral zong als solist in diverse opera’s en oratoria, maar maakt ook wel eens een uitstapje naar het lichtere repertoire.

Rembrandt Frerichs Trio

Pianist en muzikale alleseter Rembrandt Frerichs en zijn trio – naast Frerichs bestaande uit Tony Overwater op violone en Vinsent Planjer op slagwerk – balanceren tussen jazz, klassiek en wereldmuziek, waarbij vooral het Midden-Oosten een grote bron van inspiratie vormt. Frerichs wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant).

Klaartje van Veldhoven sopraan, verteller
Sinan Vural bariton, verteller
Rembrandt Frerichs Trio:
Rembrandt Frerichs piano
Tony Overwater violone
Vinsent Planjer slagwerk

Vrijdag 16 december, 17.00 uur, (Let op, oorspronkelijk was 20.15 aangegeven).
€ 12,50 voorverkoop /€ 15,- aan de zaal – cjp € 2,50 korting
Kinderen gratis toegang (maar reserveren is gewenst)

’t Huis te Poort
Dam 28-30
Schiedam

Foto: Mark Engelen

Kerstvoorstelling 't Huis te Poort 16 december Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws